Bridgestone

Na een lange en intensieve samenwerking op vlak van .NET maatwerk ontwikkeling heeft Bridgestone ons gevraagd om een native Microsoft tablet applicatie te bouwen om de verkopers sneller en effectiever voorraden te laten checken en bestellingen voor hun verdelers door te geven.

Real-time informatie als een commercieel voordeel

Door hun verkopers met tablets op pad te sturen en hen op die manier een real-time zicht te geven op de beschikbare voorraden, worden hun klanten sneller en beter geholpen. Daarbij vermijden ze dat klanten een concurrerend product aankopen omdat ze onmiddellijk een waardevol alternatief kunnen bieden wanneer een product niet snel leverbaar is. Daarnaast hoeven de verkopers hun bestellingen niet over te schrijven of typen waardoor enerzijds werk bespaard wordt maar anderzijds ook het aantal foute leveringen met gerelateerde frustraties en re-work drastisch afneemt. Met al deze parameters samen was de businesscase snel gemaakt.

Native mobile applicatie

Bridgestone gebruikt door de ganse organisatie Microsoft technologie. Door de goeie corporate ondersteuning van het Microsoft tablet platform heeft Bridgestone dan ook beslist om ook voor hun tablets bij Microsoft te blijven. De beslissing om voor native ontwikkeling te kiezen op deze tablets was dan ook een evidentie.

FMTP software built by Involved

De backend draait op een SAP systeem en kan aangesproken worden via een REST service. De REST service stuurt custom XML terug waarvoor er een component voor custom parsing is ontwikkeld.

Agile project aanpak

BOA werd ontwikkeld in een Fixed Price – Dynamic Scope samenwerking. Deze manier van samenwerken is ideaal in een Agile omgeving zoals Involved die voorstelt. Het team werkte volgens de scrum methodologie hoewel er maar 1 developer en 1 projectverantwoordelijke aan het project werkte. De projectverantwoordelijke nam de taken van Scrum Master, Proxy Product Owner en UCD (User Centered Design) op zich. Er werd gewerkt in sprints van 2 weken waarbij telkens werkende software gedemonstreerd werd en de gebruikers ook konden beginnen testen. Dankzij dit regelmatig opleveren en testen zijn er bij de uiteindelijke oplevering geen verrassingen opgedoken en waren er ook nauwelijks bugs terug te vinden.

Wil je meer weten? Advies nodig?