DP World

DP World Terminal

Het binnen halen van een nieuwe klant die jaarlijks tonnen staal laat vervoeren, brengt een pak administratie met zich mee. De oorspronkelijke software voor magazijnbeheer was hiervoor niet voldoende en dus ging DP-Word op zoek naar software die de nodige snelheid van werken kon combineren met een accuraat zicht op de situatie in het magazijn en planning van aan en afvoer van staal.

Proces

CFS of Container Freight Station is software die door twee types gebruikers gebruikt wordt. Aan de kant van de administratie worden binnenkomende en uitgaande orders en leveringen verwerkt en in een planning gezet. In het magazijn krijgen de arbeiders een zicht op wat gaat binnenkomen met vrachtwagens en wat in containers moet gestouwd worden voor verscheping. Zo weet iedereen op elk moment in welke status een bepaalde colli is en waar hij zich fysiek bevindt in het magazijn.

Gebruikers

De twee types gebruikers die CFS gebruiken hebben niet enkel functioneel andere verplichtingen. Ze hebben ook andere technische behoeften. De administratieven werken op traditionele desktops waardoor er dus als interface voor en respronsieve web applicatie gekozen werd. De arbeiders in het magazijn hebben minder data nodig maar moeten doormiddel van een scanner snel gegevens kunnen invoeren en moeten doormiddel van een dummy proof proces hun taken zo vlot mogelijk kunnen uitvoeren. Een scanner met touch functionaliteit is hiervoor de juiste formfactor. De responsieve web applicatie past zich aan aan de noden van de gebruiker want voor beide types gebruikers was gebruiksvriendelijkheid een sleutel tot succes.

Agile Prototyping

We werkten in nauwe samenwerking met de mensen op de vloer bij DP-World een prototype uit. Zo kregen we een goed beeld van de noden van de gebruikers en de toestellen die ze gebruiken. En leek het uiteindelijk relatief eenvoudig om tot een zeer werkbare oplossing te komen voor alle betrokken en een klant die gezien heeft dat DP World zich snel kan aanpassen aan grotere volumes en de behoeften die daaruit volgen. Om de uitdaging van het project duidelijk te maken hebben we hieronder een foto van het toestel op welke de webapplicatie, naast op een gewone laptop, tevens diende te werken. De arbeiders in de magazijnen werken met dit soort scannertoestellen en werken live met dezelfde webapplicatie en data als deze welke door de administratie gebruikt wordt.

Mobile Web-Application for DP World

Wil je meer weten? Advies nodig?