Bot Workshop Time for Action

Chat bots bouwen met het Microsoft Bot Framework

Bots zijn aan een snel tempo een onderdeel van onze digitale ervaring aan het worden. Ze zijn een essentieel onderdeel aan het worden van deze wijze volgens welke gebruikers interageren met services en applicaties. Developers die zich bezig houden met het ontwikkelen van bots worden geconfronteerd met gelijkaardige problemen. Bots vereisen basis I/O, ze moeten taal en dialoog ondersteunen en ze moeten connecteren met gebruikers. Het Microsoft Bot Framework biedt de nodige tools aan voor het aanpakken van deze problemen.

In deze sessie leer je op een hands-on wijze hoe je met het Microsoft Bot Framework van starten kan gaan, gebruik makende van C# of Node.JS. We bouwen enkele chat bots welke je kan integreren in Skype, Facebook Messenger, Slack en hoe je deze onderdeel kan laten uitmaken van je eigen mobiele- of web-applicatie.

Agenda:

  • 18:30u Introductie tot het Microsoft Bot Framework
  • Een eenvoudige bot ontwikkelen
  • Je bot integreren in Facebook Messenger
  • Verwerken van natuurlijke taal toevoegen
  • Rich content aan je bot toevoegen

Onze host voor deze avond is Nick Trogh.

Nick Trogh is een senior technical evangelist bij Microsoft Belux waar hij developers, startups en software bedrijven helpt met het realiseren van hun software ambities op het Microsoft platform. Nick praat over cloud, mobile, web en game devevelopment. Voor hij Microsoft vergezelde, werkte Nick als software architect voor verschillende IT consulting bedrijven.

Locatie

HOGent Campus Schoonmeersen

Valentin Vaerwyckweg 1, Gent, BE

Registratie

Registratie op Meetup