Reactive / functional programming for all of us

Reactive Programming met reactive extensions (Jan Wielemans) 30 min

Reactive Extensions (Rx) is een library voor het samenstellen van asynchrone en event-gebaseerde oplossingen gebruik makende van observable sequences en LINQ-style query operators. Met Rx kunnen developers met asynchrone data streams werken met Observables en met Schedulers de concurrency in deze streams parametriseren. Eenvoudig gezegd: Rx = Observables + LINQ + Schedulers. De Reactive Extensions library komt in C# en JavaScript flavors.

Cycle.js, een functioneel en reactief JavaScript framework (Jan Wielemans) 45 min

Met Cycle kan je data en users interaction op een propere en eenvoudige wijze aanpakken. Met behulp van functional programming met reactive extensions voor JavaScript kan er op een propere en handelbare wijze omgegaan worden met complexe interacties.

Elm (Thomas Coopman) 20 min

In deze sessie geeft Thomas een korte introductie tot Elm, één van de beste functionele talen in je browser. http://elm-lang.org/Elm is een statically typed taal voor het creëren van Web-Applicaties op basis van Functional Reactive Programming technieken. Wat kan je verwachten? Geen runtime errors, een zeer propere syntax, ontzettend snelle rendering, libraries met semantische versionering en nog meer.

Locatie

AP Hogeschool Campus Spoor Noord - Ellermanstraat 33, Antwerpen

Registratie

Registratie op Meetup