Efficient data ophalen met ASP.NET Core en GraphQL

We starten de herfst van 2017 met een avond met 2 interessante sessies!

Efficient data ophalen met ASP.NET Core en GraphQL

Waarom bouwen we REST endpoints op een API? Is dit nog steeds de juiste aanpak voor jouw klant? De meeste applicaties die ik bouw zijn sterk gekoppeld aan hun backend. Dus waarom steeds werken met de typische setup? In deze sessie bekijken we hoe GraphQL een antwoord kan bieden in dit soort scenario's. De "query taal" van GraphQL laat ons toe om met een GraphQL API over een typisch web protocol te communiceren met eender welke achterliggende databron. Tijdens deze sessie ontdek je hoe we een GraphQL API opzetten in .NET Core, hoe we data uit verschillende bronnen ophalen en deze informatie weergeven binnen een Single Page Aplication.

Totale project controle met Agile Prototyping

In deze sessie leer je hoe Agile Prototyping je kan helpen in het bekomen van controle over software projecten. Desondanks het feit dat SCRUM zich reeds bewezen heeft als een uitstekende manier van werken, waren we nog steeds niet gelukkig met de hoeveelheid feedback die we bij elke demo bekomen. Het soort feedback welke je telkens een hap uit je budget neemt en je development team zenuwachtig maakt.

Om dit probleem aan te pakken introduceerden we het concept van Agile Prototyping binnen onze aanpak. We namen Prototyping, een techniek van de wereld van User-Centered Design, en gebruikten dit om het voortschrijdend inzicht binnen onze projecten dramatisch te versnellen.

Praktische informatie

Involved IT (Veldkant 39 - 2550 Kontich) Catering voorzien Start: 6:30 PM End: 9:00 PM Maximaal deelnemers: 40

Registratie

Online registratie.