Hack the Future 2019: The Heist

Hack the Future

Hack the Future 2019: The Heist

Naar jaarlijkse traditie, was het vorige week donderdag, 28 november, weer zover: Hack the Future: The Heist. Ondertussen al de 6de editie, en ook deze keer ruilen we voor een dag onze werkplek in en maken we het Fort V in Edegem onveilig.

Hack The Future is een hackaton, georganiseerd door Involved en gesponsord door de Cronos Groep. Het biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis te testen en geeft deelnemende bedrijven de kans om nieuw talent te ontdekken.

Onze mentoren Seppe, Johnny en Robin waren al vroeg op post om alles te organiseren en de arriverende studenten meteen van een koffiekoek en warme koffie te voorzien. Een uurtje later zat het fort al flink vol en kon de hackathon officieel van start gaan.

Hack The Future begint traditioneel met een kick-off door onze Pater familias Jan Rauter. Jan licht kort de opdracht toe en pept de studenten op om hun beste beentje voor te zetten. Daarna diepen onze mentors de challenges nog wat verder uit en beantwoorden ze eventuele vragen. Iets waarvoor ze trouwens heel de dag beschikbaar blijven.

Omdat we bij Involved in .NET gespecialiseerd zijn, draaide onze opdracht hier natuurlijk ook om. Om bij het thema van The Heist te blijven ontwikkelden we een challenge waarbij de studenten moeten proberen een kluis te kraken. Dit doen ze door een webservice aan te spreken en vervolgens de oplossing van een raadsel dat ze ontvangen terug te sturen. De verschillende  raadsels worden stap voor stap moeilijker. Zo begint het bij een eenvoudige  optelsom maken, maar al snel moesten de studenten bijvoorbeeld een algoritme ontwikkelen dat op eigen kracht de kortste weg door een doolhof kan vinden.

Cruciaal aan het concept van Hack The Future is natuurlijk dat de studenten op de steun van onze mentors kunnen rekenen. Domme vragen bestaan immers niet. Onze mentors zijn dan ook steeds beschikbaar om de studenten de goede richting uit te sturen, zonder natuurlijk de oplossing weg te geven. Er moet immers aan het einde van de dag een winnaar gekroond worden.

Maar vooraleer dat zo ver is, moet er natuurlijk gegeten en gedronken worden. Hacken is immers vermoeiend. De studenten worden met soep en broodjes gesoigneerd. Na de lunch zijn ze dan ook helemaal klaar om er in de namiddag nog een flinke lap op te geven. Om klokslag 16u gaan de laptops toe en moet elke groep een korte presentatie geven. Daarna gaat de jury in beraad en wacht er een pakje friet of pasta op de hongerige hackers.

Aan het einde van de dag wordt de winnaars uitgeroepen, die vervolgens met gloednieuwe Bose speakers naar huis gaan.

Nogmaals proficiat aan onze winnaars Shawn-Ross Gyina en Nikola Jaric van Karel de Grote Hogeschool en bedankt aan al onze deelnemers. Op naar editie zeven!

Wil je meer weten over Hack the Future? Bekijk dan zeker deze website!