Involved Café April: Thema Mindfulness

Involved Café April: Thema Mindfulness

Accountmanager Tanguy Bourge was op z’n minst gezegd verrast toen hij hoorde wat het thema zou zijn voor het Involved Café van april. Mindfulness …
Met heel wat verwachtingen schreef hij zich in.

“Pizza! Traditioneel luidt die lekkernij het begin in van ons maandelijkse Involved Café. Ook in april was dat zo en deze keer keek ik er, misschien nog iets meer dan anders, erg naar uit. De dag ervoor had Jan ons namelijk verrast met het thema van de avond: Mindfulness. Een begrip dat ik wel eens hoorde vallen bij collega’s of ’s avonds aan tafel met mijn ouders. Maar zelf had ik me er nog nooit in verdiept. Ik was dus meteen getriggerd en erg benieuwd naar wat ons te wachten stond.

Het werd een bijzonder fijne Café-editie. Woorden die bij me opkomen als ik eraan terugdenk zijn ‘verrassend’ en ‘smaakt naar meer’, maar ook ‘geen tijd’.

Verrassend was het zeker. Ik ontdekte hoe snel je alles kan vergeten met de juiste focus op andere dingen. En hoe snel de tijd vooruit gaat wanneer je alles vergeet. We deden onder andere een meditatiesessie en ik dacht dat die ongeveer 10 minuutjes had geduurd. Het bleken 25 minuten te zijn. Ik stond perplex! Hoe kon ik 25 minuten zo stil zitten, met mijn ogen toe, enkel lettend op mijn ademhaling?! Dat had ik nooit van mezelf verwacht.

Zo waren er nog oefeningen, de ene al wat makkelijker dan de andere. En ja, het smaakt naar meer. Die avond heeft me echt deugd gedaan. Volledig relaxed reed ik naar huis (er was ook geen file meer 😊), met het gevoel de werkdag echt te hebben afgesloten. Heerlijk.

Maar … Hoe leuk ik mijn eerste mindfulness-ervaring ook vond, ik dacht al snel daarna: “Wanneer ga ik hier tijd voor maken?” Ik zeg heel bewust ‘maken’, want tijd ‘vinden’ zou niet juist verwoord zijn. De tijd is er, maar wíl ik mijn vrije tijd wel aan mindfulness of meditatie besteden? Het antwoord is ja. En toch, drie weken later heb ik er nog steeds niets mee gedaan. Zonde!

Misschien krijgen we tijdens een volgend Involved Café nog eens de kans om volledig te ontspannen, bij weer een heerlijke pizza. Of waarom eens geen sushi volgende keer? Of frietjes? Chinees? … Ach, het maakt niet uit wat we voorgeschoteld krijgen. Als het maar zen en gezellig is.”

Zin om bij Involved te werken? Bekijk onze vacatures!