IDEWE

StressBalancer voor IDEWE

Voor IDEWE ontwierpen en ontwikkelden we een Webapplicatie ter ondersteuning van hun onderzoek naar stress op het werk. Met deze applicatie wil IDEWE werknemers in België weerbaar maken voor stress en stressoren in hun werkomgeving.

Meer informatie kan teruggevonden worden op https://www.stressbalancer.be/

IDEWE heeft als maatschappelijk doel het bijdragen aan de fysieke en psychische integriteit van de burger en de schade aan diens leef- en werkomgeving te voorkomen. IDEWE wenst op deze wijze een belangrijke maatschappelijke meerwaarde te betekenen door mee te werken aan een hogere werkbaarheidsgraad van de volwassen bevolking. Zij wil bijdragen aan het werkklimaat en de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele werknemer. Het StressBalancer project past dan ook zeer mooi binnen de doelstellingen van IDEWE.

Ontwerpen van de applicatie

IDEWE wist zeer goed wat ze van deze Webapplicatie verwachtten. Het idee voor deze applicatie komt dan ook voort uit een onderzoek gevoerd door IDEWE met ondersteuning van IDEWE met KU Leuven en Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Op basis van het concept uitgedacht door de onderzoekers werkten we een prototype uit. Dit prototype hielp IDEWE bij het valideren van de ideeën en de processen. Tevens konden we zo de gebruiksvriendelijkheid testen en een uitmuntende User Experience neerzetten. Met ettelijke duizenden eindgebruikers was dit een absolute must.

Uitwerking

De applicatie werd uitgewerkt als een cross-platform en cross-browser Responsive Webapplicatie. We bouwden de applicatie in de vorm van een JavaScript client welke door zo goed als alle browsers en devices ondersteund wordt. De backend en logica werd ontwikkeld met behulp van Microsoft .NET technologie. Het resultaat is een applicatie met welke de gebruikers op zo goed als alle desktops en tablets aan de slag kunnen.

Resultaat

Reeds twee weken na go-live zijn meer dan 3000 werknemers verspreid over een honderdtal organisaties in België aan de slag gegaan. Zij kunnen op het werk of rustig in hun privé-omgeving met www.stressbalancer.be hun huidige situatie in kaart brengen, leren op welke wijze ze met stressoren in de werkomgeving omgaan en hoe ze hier in de toekomst beter mee kunnen omgaan.

Wil je meer weten? Advies nodig?