Meteor en Reactive GraphQL met Apollo

De volgende JS Valley Meetup beloofd interessant te worden met kwalitatieve JavaScript content!

METEOR.JS: De snelste manier voor het bouwen van JavaScript applicaties

Meteor laat ons toe om meer waarde te leveren met minder lijnen code, om te gaan met eender welk device en te integreren met oplossingen die we reeds kennen (zoals React, Angular, npm, Cordova, …). Daarnaast biedt het enorme mogelijkheden op het vlak van performantie en schaalbaarheid. In deze sessie bekijken welke abstracties nu precies door Meteor gebruikt worden en hoe deze abstracties ons de mogelijkheden bieden om minder code te schrijven en te focussen op de core functionaliteit.

GraphQL: Een meer efficiënte versie van REST

GraphQL is een door Facebook geïntroduceerde application-layer query language. Vergeleken met een meer traditionele aanpak zoals REST biedt GraphQL de mogelijkheid om data op een meer efficiënte manier te bekomen en wordt het dupliceren van logica vermeden. Bovendien, GraphQL helpt developers productiecode en server logica van elkaar los te trekken.

In deze sessie bekijken we wat het betekent om een GraphQL server op te zetten en wat juist de verschillen zijn met traditionele REST-gebaseerde oplossingen. We kijken naar de design beslissingen die binnen GraphQL gemaakt werden en ontdekken de tools en technieken die je op pad helpen. Op het einde van deze sessie bekijken we nog even Apollo, de reactive-GraphQL implementatie binnen MeteorJS.

Timing

  • 18h00: Hoagie (Broodjes) welcome
  • 18h30: Sessie 1
  • 19h15: Break
  • 19h45: Sessie 2
  • 20h45: Chitchat over hot topics en drinks
  • 22h00: Close the door or stay the night

Lokatie

CTG Woluwelaan 140 A, Diegem

Registratie

Registratie via Meetup