Remote starten bij Involved

.net developer job remote

Remote starten bij Involved

Begin maart startte Caroline Heirwegh een nieuw hoofdstuk bij Involved.      

Eindelijk vrouwelijke energie bij Involved. Een enthousiaste Development Manager die graag met mensen connecteert en ze aan elkaar matcht, nieuwe mogelijkheden tot samenwerken ontdekt en anderen inspireert. Dit zou een nieuwe wind laten waaien.

Maart 2020 beloofde dus de start te zijn van een nieuw begin.
En dat was het ook, weliswaar iets anders dan we voor ogen hadden.

De C niet enkel van Caroline, maar ook van Corona.

We moeten zeggen dat de impact van de crisis in de eerste weken beperkt bleef in vergelijking met veel andere bedrijven.

We zijn bij Involved verwend met het feit dat onze developers sowieso al regelmatig remote werkten en dat dit voor onze sector ook heel gangbaar is. We hebben dus heel snel kunnen schakelen en zijn enorm dankbaar voor het feit dat ook al onze klanten onmiddellijk actie ondernamen en onze collega’s al snel fulltime remote lieten werken.

Uiteraard was het ook voor ons spannend. Externe werknemers zijn immers vaak de eersten die bijeen crisis het schip moeten verlaten. Op het moment dat dit ook bij ons gebeurd is, gelukkig in beperkte mate, heeft de kracht van ons team zich getoond. Tijdens een online meeting met alle collega’s samen, hebben we voor één van onze collega’s een opdracht gevonden bij één van onze klanten. Dit toont nogmaals de kracht van de groep wat we ook merken door onze S3 aanpak.

Remote involved blijven

Hiermee zijn onze uitdagingen natuurlijk niet allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ook wij hebben nog een flinke uitdaging. Hoe blijf je immers  “involved” tijdens al dit remote werken?  Die betrokkenheid blijft belangrijk. Ook al is dit soms trial and error, wij raden iedereen aan om hier de tijd voor te nemen.

Wij organiseren binnen ons team dus niet enkel de virtuele apero’s maar we wilden ook onze Involved Cafés waarin onze Developers tijdens een hapje en drankje hun kennis met elkaar delen niet
uitstellen. In april hadden we dan ook onze eerste virtuele “Involved Café” en het was een succes.

De gratis pizza heeft iedereen wel zelf moeten bestellen maar dat heeft ook weer het voordeel dat we helemaal ons goesting konden doen. En een café dat van 18u tot 23u duurt mogen we zeker een succes noemen. Ook onze gamenight  blijft doorgaan en als experiment hebben we een dagelijkse Coffee Talk ingepland.

De toekomst

Wat de toekomst brengt weet natuurlijk niemand.
De feiten zijn dat we in de technologiesector werken en dat blijft een groeiende markt maar anderzijds blijven we een serviceprovider en zijn daardoor ook conjunctuurgevoelig.

We kijken er alvast positief en vol vertrouwen naar maar hopen toch ook zo snel mogelijk weer eens een echt café te kunnen doen en met echte mensen aan tafel te zitten.

 

Wil je deel uitmaken van ons team? Check zeker onze vacatures!
Heeft jouw bedrijf interesse om software te ontwikkelen? Wij helpen je graag!