VISUG @ Involved

VISUG @ Involved

Al sinds de start van Involved in 2014, zijn we actief sponsor van de Visual Studio User Groep, beter bekend als VISUG. VISUG is een actieve community die behalve maandelijkse evenementen organiseert, ook aan de basis ligt van Techorama. Dinsdagavond 18 december 2019 was deze community op bezoek bij Involved voor een presentatie over Sociocratie 3.0 en een presentatie over de nieuwste features in het .NET Core 3.0 framework.

Involved maakt nu ongeveer een jaar gebruik van bepaalde S3 processen. Het lijkt ons daarom leuk om deze ervaring te delen met de buitenwereld. De overeenkomsten die S3 met Scrum of andere Agile methodologieën heeft, zijn zeer begrijpbaar voor software developers en daarom is de VISUG community een uitstekend doelpubliek. S3 bevat een groot aantal patronen en is daarom moeilijk om op een uurtje uit te leggen. Gelukkig is Jan er toch weer in geslaagd wat mensen te inspireren en nieuwsgierig te maken met het model waar we bij Involved allemaal zo enthousiast over zijn. De presentatie was nog een beetje chaotisch maar we danken iedereen voor alle feedback. We pakken deze ervaring mee zodat het volgende keer alleen maar nog beter kan worden. Empirisch werken en continu verbeteren zijn dan ook 2 van de 7 S3-principes die we graag toepassen.

Het diverse publiek kwam misschien nog meer voor de tweede presentatie van de avond, gegeven door Johnny. Zijn internationale sprekerscariëre begint flink te lopen en daarom dus ook logisch dat er veel gegadigden waren. Nieuwe concepten als ‘Ranges and Indices’, ‘Worker Services’, ‘IAsyncEnumerable’, gRPC, en andere, werden uit de doeken gedaan, telkens vergezeld van het nodige demo materiaal. Geen presentatie aan developers zonder code natuurlijk.

Met nog een aantal interessante gesprekken bij heerlijke broodjes was het weer een geslaagde avond. Leuk om weer een beetje waarde te kunnen toevoegen aan onze community!